IN MY MAKEUP BAG - it's all about brows
Jag älskar ögonbryn. Ögonbrynen gör nästan hela ansiktet. Man kan nästan tänka att ögonbrynen ramar in hela ansiktet. Och eftersom alla har olika ögonbryn är det viktigt att vi lär oss hur vi ska fylla i just våra bryn. Det finns dock vissa knep man kan följa. Nämligen att följa sin egen näsa.

linii
(bild från google)

På bilden till höger ser ni att alla streck utgår ifrån nästan samma punkt. Första strecket (från höger) visar vart ögonbrynet ska börja. Mittenstrecket visar vart ögonbrynets högsta punkt bör vara och sista strecket visar vart ögonbrynet bör sluta. Nu säger jag inte att alla ska använda detta tips (därför jag skriver "bör") men jag själv tycker det blir en fin balans och inramning när man följer ansiktets egna linjer.

Men hur och med vad fyller man i sina ögonbryn på bästa sätt då? 

PROVA DIG FRAM!

För i ärlighetens namn, man blir inget proffs utan träning. Övning ger färdighet. Testa dig igenom olika produkter och se vad som känns bäst och framför allt, ser bäst ut. Jag började med en ögonbrynspenna från en tidning. Den funkade väl sådär men det var genom den pennan jag lärde mig hur jag på bästa sätt ska fylla i just mina ögonbryn.

Mitt tips är att fokusera på brynets yttre kant. Lägger man mycket produkt (mörkt) där brynet börjar kan ansiktet få ett argt intryck. Lägg därför mörkare längst ut och mindre längst in.

På bilden nedan kan ni se hur man fokuserat på yttre kanten av ögonbrynet och bara tagit ytterst lite längst in vid brynets start. Om man använder sig av en ögonskuggsborste är mitt tips att använda det som är kvar på borsten när man är färdig vid ytterkanten av ögonbrynet. Då blir det en soft övergång. Använder man en penna kan man tänka på att inte trycka lika mycket längst in.

large-42
(weheartit.com)

Här nedan kommer mina olika favoriter för ögonbrynen: Processed with VSCOcam with h3 preset Processed with VSCOcam with h3 preset

Perfect Brow Pencil från Anastasia Beverly Hills i färgen "Medium Brown". Med en penna kan man få tydliga konturer och skarpa kanter.

Processed with VSCOcam with h3 preset Processed with VSCOcam with h3 preset

Dipbrow Pomade av Anastasia Beverly Hills i färgen "Soft Brown" använder jag tillsammans med en snedställd borste från MAC Cosmetics. Dipbrow Pomade håller forever and ever. Helt ärligt behöver man ytterst lite produkt för den är så extremt pigmenterad! Tips, tips!

Processed with VSCOcam with h3 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Ibland använder jag en skugga tillsammans med någon av produkterna ovan för att skapa mer definition. Denna palett kommer från FÄRG. Den är egentligen till ögonen men tyckte den bruna skuggan var så perfekt för mina bryn så jag var tvungen att testa och den var som jag tänkte - Perfekt!

Hoppas ni fick bra tips och att ni gillar mina smink-inlägg!

Ni får jättegärna del med er av era tips! <3 KRAM!
Kommentarer (2)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
 
Visa fler inlägg